Тартанът, както е известна карираната шарка, заема много специална глава в историята на модата, благодарение на способността си да се трансформира. Родината на този принт е тайнствената и завладяваща Шотландия, където за пръв път се използва за направата на традиционния килт или мъжка пола.

В основата на шотландското каре са умело кръстосваните нишки в различни цветове, които се повтарят по определена схема от бели и цветни хоризонтални и вертикални ивици, които преминават в оформянето на цветен фон, обикновено червен, зелен или син.

За есен/зима 2019-2020 г. тартанът беше избран от големите модни къщи за водеща тенденция. Като задължителен елемент от есенния гардероб пък се очерта да бъде карираната пола във всичките й форми и цветове.

Как да носим карирана пола

Съществуват буквално стотици начини да комбинирате тази класическа дреха. Карираната пола може да бъде мини или дълга. Перфектна както за офиса, така и за свободното време, е карираната пола с бял фон (идеална за ежедневни тоалети) и с дължина над коляното, съчетана с пуловер с обло деколте. По-елегантна и изискана, предназначена за специални поводи, е карираната пола в тъмни цветове, комбинирана с черен пуловер и колан на кръста с искрящи детайли. Завършващ елемент на визията са кожените обувки на висок ток.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви