Националният отбор на България по хандбал ще играе срещу Чехия, Фарьорски острови и Великобритания в груповата фаза на Европейското първенство за юноши до 18 години в Бургас през следващото лято. Това стана ясно след тегления днес жребий в централата на ЕХФ в австрийската столица Виена. Като домакин България имаше предимството да избере в коя от двете предварителни групи да играе в първата фаза на надпреварата.

Представителите на БФХ на жребия Теодор Илиев – ръководител спортни дейности в БФХ, и Росен Добрев – председател на Организационния комитет на проявата и член на УС на БФХ, посочиха

група „А“ след консултация със старши треньора на отбора Десислав Симеонов. В група „Б“ ще играят Беларус, Словакия, Финландия и Литва.

Първенството ще се състои в периода 14-23 август 2020 година в новостроящата се „Арена Бургас“.

Във Виена беше теглен и жребият за първата фаза на Европейското първенство за младежи до 20 години в Латвия. България попадна в група „Б“ заедно с Беларус, Северна Македония, Люксембург и Косово. Домакинът Латвия избра група „А“ и ще спори с тимовете на Румъния, Турция, Грузия, Великобритания и Белгия.

Европейското първенство за младежи в Рига е от 3 до 12 юли.

sportal.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three + 8 =