Депутатите гласуваха намалението на ДДС
Депутатите гласуваха намалението на ДДС

В първия работен на депутатите след местния вот, в дневния ред на пленарното заседание е включено откриване на процедурата за избор на нов председател на Антикорупционната комисия. Пламен Георгиев подаде оставка около скандала с апартаментите на властта и незаконната му тераса на покрива. И бе назначен за консул във Валенсия. Още преди три месеца депутатите гласуваха оставката му, но проточиха процедурата за избор на нов председател.

От днес започва гледането на бюджета за 2020-а по парламентарни комисии. Съвместно заседание ще имат икономическата комисия и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата. Очаква се в заседанието да участва и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В четвъртък обсъждането на бюджета продължава във финансовата комисия, разбит и по направления – парите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

В същото време Министерски съвет ще раздава пари на общините. Трябва да бъдат одобрени допълнителни плащания по бюджетите на общините. Парите са за възнаграждения за постигнати резултати на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа на личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − fourteen =