Десетки бургазлии успяха да се насладят на ексклузивната предварителна прожекция на филма „Доза щастие“, която бе представена снощи в Бургас. Филмът е по романа на Весела Тотева „Падение и спасение“, режисьор е Яна Титова, а в ролите ще видим Валентина Каролева, Алек Алексиев, Асен Блатечки, Димитър Николов, Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Илка Зафирова, Силвия Лулчева, Лидия Инджова, Стефан Вълдобрев, Филип Аврамов, Васил Бинев. Историята е посветена на живота на Весела Тотева, която разказва своята история за дрога и спасение. Главната роля е поверена на дъщеря й – Валентина Каролева.

На прожекцията в Бургас присъства самата Валентина, актьорите Алек Алексиев и Ирмена Чичикова, както и режисьорът Яна Титова. Самият филм предизвика много дълбоки емоции в присъстващите в кинозалата, като част от тях не скриха и сълзите си по време на емоционалните моменти на големия екран. След прожекцията актьори и зрители внимателно и задълбочено обсъдиха историята, като естествено това бе придружено с много селфита, снимки за спомен и автографи.

Пред репортер на Burgasnews режисьорът Яна Титова сподели, че историята от книгата толкова я е развълнувала, че още след като я е прочела е знаела, че трябва да направи филм по нея.

Текстът е много откровен и вярвам, че киното ще го пренесе към още по-широка аудитория. Така ще продължим мисията на книгата и ще спасяваме живота на хората, тръгнали по този път. Не бих казала, че имаше трудни моменти по време на снимките, дори по скоро бяхме в една много магична атмосфера, но това се дължи и на добрата ни подготовка, която продължи 6 месеца. Всичко това направи снимачният процес много лек и за мен, въпреки тежката тема, бе страхотно удоволствие да бъда режисьор. Важно е всеки зрител сам да си изтълкува филма и може само да ме радва, че при мен идват хора, които ми споделят, че чувстват история много близка. Проблемът със зависимостта е много голям и е жалко, че това е тема, за която не се говори„, каза Титова.

Премиерата на „Доза щастие“ по кината предстои на 8.11.2019 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви