Шапка за нос?! Стига бе! Да, точно така! Нестандартният аксесоар се продава като топъл хляб във Великобритания. Заради лошото време на Острова, предприемчиви търговци пуснаха артикула още миналата есен и до момента много хора разчитат на него, за да не настинат в студените дни.

Като има шапка за глава, защо да няма и такава за нос? Както единият орган има нужда от топлина при по-ниски температури, така и другият. На тази теза са основателите на „Nose Warmer Company“ – фирмата, която се специализира в изработването на плетени „шапки“ или „капачки“ за нос, които да пазят носа на хората през есента и зимата.

Реално погледнато, идеята на тези ентусиасти не е никак лоша, защото много хора у нас и на Острова страдат от синузит и настиват от най-малкото излагане на студ. А всеки знае, че при студени крака и зачервен нос, вирусите атакуват по-лесно организма.

Плетенето на шапчиците за нос започва на шега и бързо се развива. В началото една жена решава да си направи въпросната „капачка“ на една кука и да пробва да я носи, защото много често подсмърча и боледува. После с учудване установява, че хората около нея ѝ поръчват да им изработи и на тях, защото имат подобен проблем.

Шапчицата, която сигурно баба ви може да изплете за 10 минути, струва 8,95 евро в Амазон. Тя е изработена от мека, хипоалергенна прежда в различни разцветки, която ви позволява да дишате спокойно. От двете ѝ страни има въженца, с които си я прикрепяте на лицето подобно на медицинска маска.

След появата на плетените шапки за нос през есента на 2018-а, други търговци копират идеята и правят подобни на тези, но от друг материал – памук, еластан и филц, но те са доста по-неудобни и изпотяват повече носа.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви