Посланието на „Доза щастие“ е общочовешко и всеки родител или семейство могат да се разпознаят в някого от героите. Около това се обединиха актьорите Валентина Каролева и Алек Алексиев, които присъстваха на предприемерната прожекция на филма в Бургас. Пред репортер на Burgasnews двамата споделиха впечатленията си от снимките и историята. За главната актриса Валентина те са още по-близки и лични, защото тя играе ролята на майка си Весела Тотева, по чиято лична история и биографична книга се развива действието.

„Ролята действително бе много емоционална за мен. С режисьорът Яна Титова се опитахме да избягаме от това, че историята се отнася за майка ми. Често пъти си казвахме: „Не мислим, че това е майка ти. Не мислим, че става въпрос за твоя живот“. Изпитвах голям страх в началото и дори смятах да откажа ролята, защото си припомних всичко и как пак трябва да се вкарам в този живот, който съм преживяла тогава. Не знаех дали ще мога да преживея отново всичко, но Яна ми даде страхотна увереност и ми каза: „Ти си човекът! Ще се справим заедно“. На терен имаше и психолог, защото на моменти не бяхме сигурни до къде ще стигна. Сега мога да кажа уверено – Тук съм. Жива съм. С усмивка съм. „Доза щастие“ е предимно филм за нашите деца, защото те трябва да видят тази страна на живота, преди да са тръгнали по пързалката надолу“, сподели Каролева.

Актьорът Алек Алексиев, който също е и продуцент на лентата, не скри радостта си от свършената работа и изрази увереност, че този филм може да спаси деца и развълнува възрастни хора. Според него сега в живота на всички ни зависимостите са много – наркотици, алкохол, цигари, телефони и други.

Убеден че спасение може да има за всички. Именно това е мисията и посланието на „Доза щастие“. Филмът мога да го сравнява с един американски такъв – „Баскетболни дневници“ с Леонардо ди Каприо. Един от нашите дарители и партньори ми сподели, че именно „Баскетболни дневници“ го е накарал никога в живота си да не пробва наркотици. Надявам се, че нашият филм ще има подобен ефект и ако това се случи, то аз бих бил особено щастлив. Работата с всички актьори бе божествена. Това, че бях и продуцент по никакъв начин не повлия на снимките и съм наистина щастлив, че допринесох нещо, за да може историята да стигне до колкото се може повече зрители„, каза Алексиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви