Кметът на Несебър остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, който заседава повече от 7 часа по делото за мярката за неотклонение на избрания за 4-ти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и 3-ма общински съветници, обвинени за купуване на гласове. В същото време в крайморската община разследващи са иззели документи от общината и една от общинските фирми.

Съдия Георги Ушев остави в ареста избрания за четвърти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и избраните за общински съветници Георги Георгиев и Петър Тодоров. Освободи Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров поради липса на достатъчно доказателства.

Според съдебния състав за тримата, които остават в ареста, има достатъчно доказателства и има достатъчно данни, за да се предположи, че Николай Димитров е бил ръководител на организираната престъпна група.

В същото време в крайморската община разследващи са иззели документи от общината и една от общинските фирми – БКС.

Според едни от данните и доказателствата, с които разполагат от прокуратурата, част от купените гласове са от служители на тази общинска фирма. Това каза снощи за „По свето и у нас“ адвокатът на един от обвиняемите Николай Хаджигенов: „Днес от три часа има масирано нашествие на униформени с качулки от ОДМВР-Бургас, които издирват, забележете, данъчна информация. Без да имат разрешение на съда. Според униформените имат устното съгласие на Специализираната прокуратура“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × one =