Автомобилният състезател Стоян Апостолов даде своите съвети към шофьорите в Бургас за предстоящите зимни месеци по време на брифинг, относно започващата в цялата страна Акция „Зима“. Легендата на бургаския спорт сподели, че геометрията и спирачките на всеки един автомобил са от особена важност.

„През зимни условия сцеплението с настилката е много по-малко. По добре да си купим нови китайски гуми, от колкото такива втора употреба. Старите са загубили своите качества като зимна гума. Тя трябва да има много по-мек каучук, като така създава по-голяма контактна площ на пътя. Създават се и по-добри условия за спиране“, каза той.

Апостолов призова шофьорите да почистват всички автомобили стъкла, а не само предното и страничните.

„През студените месеци носим обувки с много по-дебела подметка. Така не можем да преценим силата на натискане на спирачка и газ. Препоръчвам шофьорите, при дълъг път, да имат един чифт обувки, с по-тънка подметка, за да могат да усетят наистина педалите на автомобила“, сподели още Апостолов.

„Пътна полиция” започва масови проверки на автомобилите по пътищата от 1 ноември. Акцията ще продължи до края на месеца и е разделена на 3 етапа от 10 дни.

От 1-ви до 10-ти ноември от КАТ ще следят опасни ли са пътно-транспортните средства, добре оборудвани ли са и изправни ли са фаровете. Велосипедистите пък ще трябва задължително да карат със светлоотразителни жилетки. От 11-ти до 20-ти ноември на фокус ще е поведението па пешеходците и на шофьорите. А през последното десетдневие контролът ще бъде главно върху изправността на превозните средства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви