„Жокера“ вече счупи няколко рекорда от премиерата си по кината в началото на октомври. Той вече е официално най-касовият хит на всички времена, забранен за малолетни зрители. Очакванията са приходите му да достигнат почти 1 милиард долара, а в очакване на предстоящите кино награди „Уорнър“ разпространиха нови плакати на филма, акцентуващи именно върху това.

На плакатите „Жокера“ е определян за кандидат за най-добър филм, костюми, звуков монтаж и звукови ефекти. Липсва единствено кандидатурата на Хоакин Финикс за най-добър актьор. Но е безспорно, че той ще бъде номиниран за наградата на Американската кино академия и не можем да си представим друг актьор, който може да му отмъкне статуетката под носа.

Какви са все пак шансовете на „Жокера“?

Едва ли има друг филм напоследък, който да е фокусирал толкова вниманието на всички. Дори и с негативните случки около някои прожекции, завършили с евакуация на публиката заради съмнителни зрители. Последният такъв случай е в кино във Франция, където прожекцията на филма била прекъсната от зрител, който започнал да крещи „Аллах е велик“.

Според специалистите „Жокера“ ще бъде сред малкото екранизации по комикси, номинирани за „Оскар“ за най-добър филм.

Но междувременно предстоят наградите „Златен глобус“ и БАФТА, които също няма да подминат в номинациите си филма на Филипс.

 

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви