Мачът е на култовата за родния футбол дата 17 ноември, но за съжаление ще мине в изключително тъжната атмосфера, без да има публика. УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни. Това съобщава кореспондентът на BBC Натали Пиркс, която е била на заседанието на европейската футболна централа. Минути по-късно и УЕФА обяви официално решението си на своята страница.

На вчерашното си заседание това решение взе Дисциплинарната комисия на централата.

75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха „Мила родино“ преди началото на двубоя. БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия.

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя – 19 ч на 17 ноември.

Футболната асоциация на Англия пък бе глобена с 5 хиляди евро, тъй като феновете на „трите лъва“ не уважиха химна на България по време на мача между двете селекции.

gong.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 5 =