Автомобили, автори на два рекорда

Hyundai съобщи за поставени два рекорда за скорост на повърхността на соленото езеро Бонвил в Съединените щати. Те са сред хибридите и сред автомобили с водородно задвижване. В момента южнокорейската компания очаква официално потвърждение на постиженията в Международната автомобилна федерация (FIA).

Така, в края на септември кросоувърът Hyundai Nexo, оборудван със система за задвижване на водородни горивни клетки, успя да ускори по сухото езеро в Юта със 170.848 км в час. Рекордният автомобилът е оборудван с модернизирана аеродинамична броня, каркас за безопасност, пожарогасителна система и шестточков предпазен колан.

Рекордът за хибридни автомобили е поставен от новото поколение на хибридния седан Sonata. Задвижващата система включва двулитров двигател с вътрешно горене с мощност 152 к.с., който работи в комбинация с електромотор с 52 к.с. Мощността на инсталацията е 195 к.с..

Хибридния Hyundai Sonata за Бонвил е оборудван с нов всмукателен колектор, модернизирано окачване, пренастроен електронен контролен блок и система за инжектиране на азотен оксид. Като гориво се използва високооктаново състезателно гориво. В резултат на това седанът успя да покаже максимална скорост от 265,009 км в час.

Тези два автомобила са управлявани от Дийн Шлингман, шеф на на новия отдел за разработка на двигатели на Hyundai. Автомобилите рекордьори ще бъдат показани в началото на ноември на тунинг фестивала SEMA в Лас Вегас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

19 + sixteen =