ДАНС стартира разследване на собствениците на Efbet?

2
296

Тъмни облаци надвиснаха над главите на собствениците на Efbet – една от най-големите хазартни марки у нас. Във вечерта на 4 октомври агенти на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) са влезли в офисите на компанията, собственост на Стефан Найденов и двамата му синове Боян и Цветомир.

Акцията на ДАНС бе пазена в тайна почти месец, но днес информацията излезе наяве, предизвиквайки сериозни реакции из хазартните среди у нас, а и не само. Новината бе потвърдена от източници, близки до тайните служби. На този етап все още липсва официално становище от страна на семейство Найденови.

Съобщава се, че агентите на ДАНС са влезли в централния офис на Efbet, разположен на бул. “Джеймс Баучер” в столицата.

Посетени от службите обаче са и други ключови локации, свързани с един от най-сериозните брандове в българския хазартен бизнес.

Тук е моментът да напомним, че освен собственици на Efbet, семейство Найденови имат участие като съдружници в голям брой други дружества, също свързани с хазартната дейност и притежаващи лиценз за извършването й.

По непотвърдена информация, ДАНС са провели операцията си след продължително разследване на получен сигнал.

Става дума за извършени нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой.

Въпреки че акцията на службите е в съвсем начален етап, ситуацията може да се окаже повече от сериозна за сем. Найденови. Успяхме да научим, че ДАНС са получили сигнал и от свои партньорски служби в други държави, според който двамата братя Боян и Цветомир Найденови са замесени в тежко престъпление като прането на пари.

Колкото до България, у нас двамата братя, заедно с баща си Стефан, са разследвани за укриване на данъци, което също би могло да им донесе сериозни присъди.

Говори се и за контакти с представители на организираната престъпност в България и дори с италианската мафия.

Нека уточним, че търговската марка Efbet е собственост на компанията Brobet LTD регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta). Собственици на фирмата са Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир.

 

Източник: standartnews.com

2 Коментари

  1. Явно това е била и причината, поради която още лятото Васил Божков ги изрита от Еврофутбол. Разбрал е, че въртят схеми.

    • А дали точно Божков не стои зад тези „сигнали“? Това е най-логичният извод. Тази масирана атака не е случайна, и за слепите е ясно, че идва от могъщ противник. Кой ли е?

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here