Стана ясна датата на първото заседание на Общински съвет Бургас – мандат 2019-2023 г.. То ще се проведе утре, от 10.00 часа, в зала „Георги Баев“ на КЦ“Морско казино“.

Клетва по чл.23 ал.1 от ЗМЗСМА ще положат избраните за общински съветници, кмет на община Бургас и кметове на кметства в община Бургас.

Начело на заседанието, като най-възрастен такъв сред съветниците, по право трябва да застане Бенчо Бенчев. По информация на BurgasNews, за постоянен председател след тази първа сесия по всяка вероятност ще бъде избрана проф. Севдалина Турманова.

След това председателят трябва да входира докладна записка за определяне на комисиите. Трябва да се приеме и правилник за работата на ОбС или потвърди сегашния такъв. Чрез него ще се определи дали ще се запазят сега съществуващите постоянни комисии или ще има промяна. На следващ етап с друга докладна ще се съставят самите комисии, както и техните председатели

Едва след тези действия ОбС  може да заработи на пълни обороти и да започне да приема първите докладни записки и да взима решения за развитието на града ни.

Припомняме, че след местните избори в Бургас местата в ОбС се разпределят по следния начин: НФСБ – 2, ДБГ – 4, СЕК – 5, ГЕРБ – 24, Възраждане – 2, ДПС – 1, БСП – 7, СДС – 2, Демократична България – 2, Ние, гражданите – 2.

Имената на новоизбраните общински съветници вижте тук

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви