Последно гледахме популярните френски герои в анимацията „Астерикс:Тайната на вълшебната отвара“. Ето че сега се задава нов игрален филм за Астерикс и Обеликс. Негов създател ще е известният френски актьор и режисьор Гийом Кане.

Кане, превърнал се в звезда и в Холивуд като партньор на Леонардо Дикаприо в „Плажът“, ще участва във филма заедно с Жил Льолуш. „The Silk Road“ е базиран на оригиналната история на Филип Мишлен и Жулиен Ерве и ни представя популярния тандем, поел на пътешествие към Китай. Снимките предстоят през 2020 г.

Новият игрален филм ще е поредната екранизация по комиксите на французите Рьоне Госини и Албер Юдерзо. През годините след създаването им се появяват безкрайно много анимационни филми за двамата верни другари. Точно преди 20 години беше премиерата на първата игрална продукция „Астерикс и Обеликс срещу Цезар“ с Кристиан Клавие и Жерар Депардийо в главните роли. Тя се превърна в невероятен хит по целия свят и предизвика създаването на няколко продължения.

За Кане „The Silk Road“ ще е поредният опит на режисьорския стол. Той побърза да сподели новината, публикувайки в Инстаграм снимка, на която двамата с Льолуш са преобразени като прочутите герои.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × two =