При 100% обработени бюлетини в Бургас стана ясно кои са победителите сред кметовете и кои ще бъдат на балотажи в областта. На първи тур категорична победа печелят Димитър Николов в Бургас с 65.97%. Другите избрани кметове са Иван Алексиев (ГЕРБ) – Поморие, Васил Едрев (ГЕРБ) – Айтос, Георги Лапчев (ГЕРБ) – Царево, Жельо Вардунски (ГЕРБ) Камено, Илиян Янчев (ГЕРБ) – Малко Търново, Николай Димитров в Несебър и Исмаил Осман (ДПС) – Руен.

В Карнобат на балотаж отиват Георги Димитров и Тодор Байчев, които са и с много близки проценти подкрепа – 36,60% срещу 36,74%. При 100% обработени протоколи в Община Приморско Димитър Германов от ГЕРБ все пак не успя да мине 50% и е с 48,81%, което го праща на балотаж със Стоян Василев от местната коалиция МИР. Тихомир Янакиев от БСП също е много близо до победа на първи тур в Созопол, като при обработени протоколи е подкрепен от 45,12% от съгражданите си. На второ място се нарежда Красимира Германова от ГЕРБ с 32,68%.

Балотаж ще има и в Средец, където при 100% обработени протоколи Иван Жабов от ГЕРБ е със 47,36%. Втори е Живко Гърков с 25,44%. Последният балотаж ще бъде в Сунгурларе, където Хатидже Георгиева от ДПС води с малък процент на Георги Кенов от ГЕРБ – 46,08% срещу 43,45%.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви