Както винаги след избори всички се обявяват за победители. Има обаче и такива кандидати за местната власт, които, поне пред себе си, признават, че хората не ги искат.

В нито една листа за кандидати за общински съветници няма нулева преференция за някой от кандидатите.

Има обаче 8 души, за които са гласували само те самите. В „Ние, гражданите” те са двама, както и в ПП „Свобода”. В СДС има един, В партия „Воля” също има такъв кандидат, както и в „Атака” и „Алтернатива на гражданите”.

Има и такива, за които са гласували вероятно и половинките им – по две преференции имат 15 кандидата

– в „Атака” са двама, в ПП „Свобода” са петима, в „Алтернатива на гражданите” – трима, ПП”Възраждане” – един. Двамата кандидати от „Евророма” също имат по две преференции.  Трима са участниците с по три преференции.

От политическите сили, които заемат първите места в общинския съвет в ДБГ има двама кандидати с по четирима гласували лично за тях. В БСП най-малко – по 8 гласа лично са получили двама кандидати. В СЕК най-малката преференция е 10 гласа, а в ГЕРБ – 71.

Най-зле представилата се партия е ПП ”Свобода”, която е получила само 0,12% от гласовете на бургазлии.

Следва НДПС – 0,16% и ПП „Евророма” – 0,20%. За тях са гласували съответно 73, 103 и 125 души.

От кандидатите за общински съветници най-малка е била подкрепата за Ивайло Дражев, който се отчита с 0,25% или 182 гласа.

В Бургас квадратчето „Не подкрепям никого” са отбелязали 2256 човека. Други 8508 бюлетини са били празни, попълнено е повече от едно квадратче или изобщо не тава ясно кой е подкрепеният кандидат.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × two =