Подаден е сигнал за бомба в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), обяви представляващия Съвета Боян Магдалинчев по време на заседанието на Пленума, точно докато течеше изслушването на концепцията на Иван Гешев.

Сигналът е постъпил преди броени минути на телефона на неговия секретар, а в него непознато лице е твърдяло, че след 30 минути в сградата ще избухне бомба

,като е имало и реплика на арабски език. Общото мнение на присъстващите беше, че сградата е много силно охранявана и сигналът е вероятно фалшив, но беше предложено и всеки присъстващ да помисли дали да прекрати участието си в заседанието.

ВСС се обедини около мнението, че трябва да бъде гласувано дали изслушването на Иван Гешев да продължи – гласуваха 23-ма от 25 членове, всички с мнение „за“ продължаване на изслушването.

Така магистратите решиха да продължат заседанието.

„Един от поредиците опити да бъде прекъснато настоящото заседание“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. „Разбирам, че разполагам само с 30 минути за представянето на концепцията си, ще се постарая да съм по-бърз“, пошегува се от своя страна Гешев, който продължи с изказването си.

„Главният прокурор ме уведоми, че е постъпил сигнал в сградата на ВСС“, каза Магдалинчев и обясни с това излизането на главния прокурор Сотир Цацаров от заседанието. Изслушването на Иван Гешев продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 − 1 =