Бившият морски капитан, известен като „канибала от Буково“ е починал, съобщиха негови близки в социалната мрежа. Николай Гьоргов, който закла двама през 1994г., беше обвинен, че е ял от тях и опита да изнасили дете през 2005г. е починал в селото, където живееше – Голямо Буково. Хората, които са коментирали новината, са написали „Да почива в мир!“ и твърдят, че е бил добър човек. Възможно е това да е било така, но той определено е страдал от психично заболяване, което и отключило необяснимата му агресия.

През 1994г. той умъртви по изключително мъчителен начин 52-годишен вдовец и 86-годишна старица в Голямо Буково.

Той беше арестуван, след като полицаи го завариха да яде останки от телата им. В дрехите му тогава бе намерен поименен списък на хора за убиване, а в дома му имаше сатанистка литература. Гьоргов не бе подведен под наказателна отговорност, тъй като медицинска експертиза показа, че има тежко психическо заболяване. Негови познати казват, че като моряк е паднал и е ударил лошо главата си, а след това е започнал да чете странна литература. Според друга версия Николай превъртял след голямо притеснение на кораба, когато ревизори откриват липсващи документи и пари. Оказва се, че той не е виновен, но тежко приема незаслуженото обвинение.

След инцидента, той беше въдворен в болницата на МВР в Ловеч, където се лекуват особено опасни душевноболни убийци.

Година по-късно беше прехвърлен в психоклиниката в Бургас, откъдето са го изписали. Служители от болницата разказаха, че го пуснали, тъй като възрастните родители на Гьоргов обещали да се грижат за него. По това време обаче и двамата са били тежко болни.

Няколко години по-късно самият Николай се обадил в полицията в Средец и поискал да го арестуват, защото направил „нещо много страшно с дете“.

Оказа се, че е опитал да изнасили 12-годишно момиченце. 45-годишният тогава Николай причакал детето пред блока му в селото около 21 часа вечерта. Той разкъсал дрехите му, но не могъл да продължи, защото момичето започнало да крещи. Родители и съседи успели да го изтръгнат от ръцете на нападателя. Той бил задържан в РПУ-Средец и предаден на прокуратурата. Отново е въдворен в психиатрия, но по-късно е излязъл на свобода.

От тогава хората в Голямо Буково живееха в страх, но повече не се чу за инциденти с Николай Гьоргов. Според лекари, ако си взима редовно лекарствата е възможно болестта му да бъде овладяна и симптомите да не се проявяват.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви