Кандидатът за общински съветник от листата на Константин Бачийски обича българският фолклор, но повече от него милее за хората в България

„В община като Бургас слабо е представен българския фолклор, затова ако бъда избран за общински съветник, ще се боря за организирането на детски международен фестивал на народната носия. За да се съхранят традициите, които са важна основа за изграждане на младите хора, ще работя за  подобряване на маскарадните фолклорни игри в „Меден Рудник“.

Това са само част от идеите, зад които ще застане Деян Денев – кандидат за общински съветник под номер 108  в листата 32 на Константин Бачийски. 30-годишният бургазлия е завършил „Хореография“, защото обича истински българският фолклор. Пприема като родова памет и безценно наследство, което трябва да се предаде към следващите поколения.

Деян Денев е магистър по корпоративен маркетинг в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ -Бургас. Два мандата е председателствал Контролният съвет към Студентския съвет на Университета. Вече 8 години работи в сферата на търговията с бързо оборотни стоки и носи гордото звание „Четник“ от Първа областна бургаска чета към сдружение „Пазители на българщината“.

„Човек може да служи на общността си, само когато има любов в сърцето си към хората, към мястото, в което е роден и към културата, която го характеризира. Обичам музиката и българския фолклор, но повече от всичко – Бургас. Затова реших да се кандидатирам за общински съветник. Искам да направя повече за града си и живота на хората в него“, обясни мотивите си Денев.

Той е категоричен, че Константин Бачийски притежава силните лидерски качества, заради които заслужава да бъде следван. „Той най-точно отговаря на определението лидер, защото е човек, който се е посветил на истината и работи отдадено за хората. Никога не погазва принципите си. Имаме дефицит на такива личности днес и няма как неговият пример да не ме вдъхновява. Искам да работя с такъв човек за Бургас, защото за него защитаването на интересите на гражданите е кауза. Така е и за мен“, каза още Деян Денев.

За работата си в общинския съвет на Бургас, Деян Денев има ясно поставени цели. Сред тях са подобряване на начина за зареждане от фирми доставчици на малките и средни търговски обекти,  без паркоместа в центъра и близките комплекси. „В момента, заради липсата им и заради ограничения много обекти фалират.  Ще работя и за издаване на стикери за платена „синя“ и „зелена“ зона по местоживеене за служебни и фирмени автомобили. Така ще осигурим безпроблемното паркиране на служители на фирми, които предоставят служебните коли за лично ползване. С тази промяна ще влязат допълнителни пари в Общината и ще се улесни паркирането на служителите на подобни фирми“, обяснява Деян Денев.

Според него, малкия и среден бизнес е най-уязвим и има нужда от повече съдействие от администрацията за да може не просто да оцелее, а да се развива.