Леонардо - със скрито послание

Легендарната картина „Йоан Кръстител“ на гениалния италиански художник Леонардо да Винчи, рисувана в периода 1514-1516 г., съдържа, както се оказва, скрит образ. Трябва да се отбележи, че това важно откритие е направено не от служители на Лувъра  или изкуствоведи, а от уфолози. Какво е скрил на картината Леонардо?

Според изследователи на извънземни форми на живот, на картината се вижда глава на представител на извънземна цивилизация.

Тайните изображения и знаци на Леонардо да Винчи

Както се знае, много от произведенията на да Винчи съдържат различни тайни изображения и знаци. Те не могат да се видят с невъоръжено око или без използването на специални електроника.

Смята се, че повечето от тези артефакти все още не са напълно проучени. Очевидно, “Йоан Кръстител” отнасящ се към късния период на художника, не е изключение от това правило. И също има своя тайна.

Платното, между другото, само по себе си е доста забележително и загадъчно. Образът на най-близкия предшественик на Иисус Христос е много по-различен от каноническия. Йоан Кръстител не е изобразен на картината като строг старец с дълга брада. Той е красив млад мъж със загадъчна усмивка на лицето.

Освен това на заден план няма пъстър и ярък пейзаж, характерен не само за Леонардо, но и за други майстори от Ренесанса. Вместо това, фигурата на пророка е обвита с тъмна мъгла, изпълнена в техниката Сфумато, която е измислена от самия художник.

Сфумато се заключава в уникално омекотяване на контурите на обекти и фигури, и отдавна занимава умовете на учените.
След рентгеново изследване на картините на италианския художник, експерти са установили, че за да постигне желания резултат в своята техника, да Винчи понякога е нанасял на платното боя с дебелина два микрона, а общата дебелина на слоя боя била тридесет-четиридесет микрона.

В същото време на платната напълно отсъстват пръстови отпечатъци. Как художникът е успявал да сътвори такива микроскопични изпълнения е истинска загадка, която най-добрите умове на планетата не могат да решат и до сега.

Скритият извънземен

Но да се върнем към нашия извънземен. За да се види неговото изображение, картината е необходимо да се отрази симетрично по хоризонталата. Но и така скритият обект все още не може да се забележи.

Уфолозите са използвали съвременни методи за обработка на снимки, за да направят забележим този скрит артефакт. Като изгледате видеото, ще можете да станете свидетели на това, как е обработване изображението. На платното е нарисувана глава с крушовидна форма на хуманоид с високо чело, големи очи, малки ноздри и тънки устни с увиснали ъгли.

Изследователите не се съмняват, че Леонардо е добавил този скрит детайл на шедьовъра си целенасочено. Друг интересен факт е, че Йоан Кръстител на картината гледа директно зрителя и показва с пръст някъде нагоре, сякаш искаше да каже нещо.

Значи виж, там има нещо. Такава поредица факти, косвено говорещи за връзката на сюжета с извънземния, едва ли е случайна.

Много конспиролози смятат, че извънземни са посещавали нашата планета от древни времена, а информацията за посещенията на “зелените човечета” на Земята е била запазена за нас от предците.

Леонардо да Винчи е бил един от най-интелектуално развитите и прогресивни хора на своето време, и поради това е възможно, че той е поел отговорността да разкаже на хората от бъдещето за своите наблюдения на представители на извънземни цивилизации. Римокатолическата църква не би му позволила да говори за това открито, така че той е прибягнал до хитрост.

Трябва да се отбележи, че в качеството на произведение за скриване на изображението на извънземния, художникът е избрал картина с религиозен обект. Със сигурност това не е случайно, тъй като Леонардо да Винчи е знаел тайните на нашата Вселена много по-добре, отколкото ние сега…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви