За пореден път президентът на ПФК „Нефтохимик” Павел Бошнаков изрази своята и на колегите си от клуба добронамереност спрямо съгражданите от „Черноморец”. Бизнесменът, който е известен със спонсорството си на много и различни по вид спорт клубове, отново изрази желанието „томахавката” на тлеещата от години вражда между двата бургаски клуба да бъде заровена.

Той обяви, че са готови да помагат на „Черноморец”, който както е известно също играе под наем на собствения си стадион в „Акациите”.

„Още миналата година взехме решение от наша страна да няма абсолютно никакви дрязги с нашите съграждани от „Черноморец”. Напротив, ако можем, ще им помагаме. Тази вражда, която от години тлее, аз искам да не я виждам. Защото това вреди на футбола.

Когато „Черноморец” се завърне в професионалния футбол, защо да не играят тук? Не трябва да позволяваме да се създава напрежение помежду ни заради няколко фена, които пишат глупости, и не трябва да им се обръща никакво внимание. Ние трябва да си подаваме ръка и да вървим напред. На стадиона да дойдат повече привърженици на футбола, да се върне бургаската общественост”, каза за BurgasNews Бошнаков.

По предложение на старши треньора на мъжкия представителен тим Деян Петков и на неговите колеги в клуба, на стадиона ще бъде обособено специално място на най-безопасния сектор за състезателите от Детско-юношеската школа на „Нефтохимик” и „Черноморец”. За малките „шейхове” входът за домакинските срещи ще е безплатен, както и за децата на „Черноморец”. Целта е подрастващото поколение да получи култура на присъствие по време на футболен мач.

Що се отнася до надписите „ПСФК Черноморец” и емблемата, които посрещат зрителите още на входа на спортното съоръжение, ще останат и занапред. Те не са проблем за футболисти, треньори и фенове на „Нефтохимик”, което е пример за толерантност.

„Този стадион е все още най-добрият в България и защо, когато бъде обновен, да не видим тук отново националния отбор.

Бургас трябва да докаже на България, че сме футболен и спортен град. Очакваме още в първия мач бургаската общественост да покаже това,” допълни още Павел Бошнаков.

Както вече BurgasNews съобщи, стадионът в комплекс „Лазур” ще носи името на новия основен спонсор на „Нефтохимик” – „Еfbet Арена Бургас”, където на 23 ноември „шейховете” се завръщат с домакинство на „Локомотив” /Сф/.

В преговорите с българския букмейкър са участвали няколко души. Най-голяма заслуга за финализирането им има членът на Управителния съвет Анелия Златкова. След серия от тежки разговори тя успява да убеди собственика на спортното съоръжение „Спортс пропърти мениджмънт“ Митко Събев да даде спортното съоръжение в „Лазур” под наем, а компанията да инвестира средства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви