Тимовете на Мотоспорт Варна и на НСА Моторспорт спечелиха Отборната купа за 2019 година в мотокроса.

С 12 наказателни точки Мотоспорт Варна спечели трофея в клас „юноши” ( МХ 65, МХ 85, МХ 2 джуниър). Втори с 31 наказателни точки завършиха момчетата от М6 Ямаха рейсинг, а трети с 38 наказателни точки са пилотите на НСА Моторспорт.

С голямата шампионска купа в клас „мъже” ( МХ1,МХ2, МХ и МХ 40) си тръгнаха НСА Моторспорт, които приключиха състезания само с 8 наказателни точки. Състезателите на Еър макс рейсинг взеха купата за второто място с 19 наказателни точки, а тези от М6 Ямаха рейсинг са трети за 2019-та с 26 наказателни точки.

Състезанието се проведе пред погледите на над 10 000 зрители на мотополигон Айтос и беше валидно и за 8-мия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Основният акцент в надпреварата беше отборната купа за 2019. Участваха 78 пилоти от 16 клуба.

В индивидуалната надпревара при най-малките в клас МХ 65сс победата и в двата манша заслужи с карането си Мирослав Димитров(50т, Марица рейсинг тим,КТМ). Много интересно беше във втория, като до предпоследната обиколка водач беше Дани Цанков (44т, М6 Ямаха рейсинг, Ямаха), но със силно каране Димитров успя да го изпревари и да финишира първи. Цанков втори, а трети и в двете състезания завърши Венцислав Тошев (40т, Мотоспорт Варна,КТМ).

В МХ 85сс двойна победа записа Християн Георгиев ( Пловдив мотор спорт, КТМ), който през цялото време на маншовете водеше оспорвана битка за първото място с Виктор Бориславов (44т, Мотоспорт Варна, КТМ), като във втория манш на няколко пъти си размениха лидерската позиция. В крайна сметка Георгиев успя да стигне до успеха и да запише нови 50 точки за генералното класиране за сезона. Бориславов се качи на второто място на подиума, докато Живко Иванов (40т, Диана рейсинг, КТМ) финишира и в двата манша на третата позиция.

Много силно представяне за пореден път направи Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ), който победи всички със сериозен аванс и закономерно стъпи на върха за награждаването в МХ2. След него останаха Хакан Халми (44т, Севлиево 2004, КТМ) и Николай Малинов (40т, Мотоспорт Варна, КТМ). За МХ1 Любомир Васев (НСА моторспорт, Ямаха) прибави 50 точки към актива си заради двете първи места, втори и трети са Стефан Нейчев (44т, Еър макс рейсинг,Ямаха) и Ивелин Манев (40т, М6 Ямаха рейсинг, Ямаха).

Завърналият се след няколко годишна пауза от състезанията по мотокрос Николай Йовчев (50т, Еър макс рейсинг, Хонда) показа, че класата не си е отишла от времето, когато ставаше шампион в МХ1, и записа две победи в маншовете в МХ. Айтозлията, който е любимец на местната публика се включи в състезателния уикенд основно да помогне на своя тим в битката за Отборната купа за сезона. Втори стана също пилот, който не кара от известно време. Валентин Роглев (44т, НСА Моторспорт, КТМ) финишира зад Йовчев, а трети е Николай Колев (40т, СК Велико Търново, Хонда).

За класирането в МХ Ветерани( пилоти навършили 40 годишна възраст) Мартин Тодоров (50т, М6Ямаха рейсинг, Ямаха) не остави шансове на конкурентите си с представянето в двата манша и логично се поздрави с крайния успех. След него на подиума за награждаване се качиха Атанас Петров (42т, АИТ рейсинг, КТМ) и Янко Зоков (38т, АИТ рейсинг,Кавазаки).

Следващият 9-и кръг от календара на БФМ по мотокрос е на 9 и 10 ноември на „Зелен дол”, Благоевград.

Снимки: БФМ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви