Продължилите два месеца преговори с участието на няколко души, доведоха до завръщането на футболния „Нефтохимик“ на стадиона в к-кс „Лазур“.  Както по-рано BurrgasNews съобщи, той ще носи името на новия спонсор „Еfbet Арена Бургас“.

Компанията са спортни залози е най-новият партньор на футболния клуб. Тя гарантира присъствието на „Нефтохимик“ на спортното съоръжение за срок от пет години.

Договорът е на стойност 300 000 лв., без ДДС

Първият мач, който шейховете ще изиграят у дома, ще е  на 23.11. срещу Локомотив-София.

Последното символично домакинство на Арена Созопол ще е срещу Лудогорец.

Както е известно, заради липсата на футболни мачове, в момента стадионът е в окаяно състояние. Предстои подобряване на условията за домакинските мачове, след което и тези за публиката. За целта ще се направи количествено-стойностна сметка за инвестициите, които трябва да се вложат в подобряване материалната база на стадиона.

Председателят на УС на „Нефтохимик“ Андрей Рунчев /на снимката с брадата/ разкри, че от ръководството преговарят с още два спонсора, като разговорите са в напреднала фаза. Той се надява, че след завръщането на отбора в Бургас, финализирането им ще се случи по-скоро.

Новият спонсор, освен договора за наем със собственика Митко Събев, ще помага на отбора и чрез втори договор. Сумата не се уточнява.

Един от основните дългогодишни спонсори Павел Бошнаков заяви, че от Нова година ще настъпят промени в ДЮШ, с цел завръщането на  млади бургаски фотболисти в клуба.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви