Балансът в листата на ГЕРБ в Бургас и този път е постигнат – виждаме кандидати на различна възраст и с различни професии. Вие сте от младите лица, с какво „освежавате“ и допълвате екипа си колеги?

С многообразните дейности, с които се занимавам. Съчетавам успешно доброволчеството в различни младежки организации с професионалното си развитие в сферата на туризма. С колегите ми отлично се сработихме по време на кампанията, всички нас ни обединява каузата „Бургас“.

Работите в сферата на туризма, която е двигател и на развитието на Бургас през последните години. Какви са вашите идеи в този сектор?

Радвам се, че Димитър Николов отново акцентира върху туристическия отрасъл в програмата си за следващите четири години. В своите приоритети съм засегнал няколко точки, по които може да се действа в насока подобряване на условията за туризъм в града, които да подпомогнат Бургас да стане притегателна дестинация през цялата година, а не само в активния летен сезон. Най – важният, от които е развитието на града като център за Конгресен и корпоративен туризъм.

Като приоритет сте си поставили и създаването на Туристически маршрути, какви ще са те и с какво ще привлекат още повече туристи в нашия район?

В тази насока идеята ми е обектите, които предстои да се изградят и са заложени в програмата на г-н Николов в района на „Ченгене скеле“ и „Акве калиде“ заедно с обектите на РИМ Бургас и остров „Света Анастасия“ да попаднат в един общ културно – исторически маршрут. По този начин всеки турист на различна възраст ще има възможността да се докосне както до най-древната история на региона, така и до обичаите  и нрава на бургазлии.

Клуб „България за младите“ е един от най-активните в структурата на ГЕРБ, какви инициативи успяхте да осъществите в полза на жителите на Бургас?

От своето основаване в рамките на пет години клубът е създал близо петдесет инициативи и взел участие в много други, което е плод от непрестанния труд на всички членове. Като някои от тях са се превърнали в традиция и се провеждат ежегодно. Една от тези инициативи е Фото конкурсът „Бургас е моята Европа“. Клубът развива своята дейност в полза на бургазлии. Един от примерите е поставянето на информационни табели в морската градина. Също така клубът засвидетелства своето уважение към творците на Бургас с изграждането на пейка – книга със стихове. Но една от най – големите социални каузи, която инициира клуба и впоследствие бе последвана от много други градове е „Голямото сърце на Бургас“.

Доброволчеството е вече 15 години част от начина ви на живот, успява ли то да привлича все повече млади хора?

По мои наблюдения в момента има лек застой в младежката доброволческа дейност и чрез общи усилия бихме могли да намерим правилния подход за мотивиране на младите хора и активното им включване във всякакви инициативи и благородни каузи. Моята идея е да се създаде Съвет към Община Бургас за стимулиране на доброволчеството, в който да вземат участие всички заинтересовани страни.