Българските купувачи се завърнаха по морето, показва анализ на пазара на ваканционни имоти по Черноморието. 60% от запитванията и от сключените чрез родна агенция сделки през 2019 г. са с български граждани.

Останалата част от сделките с имоти са с руснаци и англичани.

Около 40% от запитванията за имоти край морето са за двустайни апартаменти, пише „Труд“. Клиентите, които желаят такъв имот, имат среден бюджет от около 28 хил. евро. На втора позиция се нареждат студията с 30% от запитванията, като средният бюджет за тях е 15 хил. евро.

Интерес има и към тристайните и многостайните апартаменти.

Клиентите имат среден бюджет от 60 хил. евро за тристайните жилища и 80 хил. евро за многостайните. Търсени от клиентите са и къщи в близост до морските курорти със среден бюджет от около 80 хил. евро.

В Бургас жилищата са най-евтини в квартал “Сарафово”.

За двустаен апартамент от 45 кв. метра в затворен комплекс с басейн трябва да заделите средно 31 хил. евро. В комплекс “Зорница” цената за двустаен апартамент, но от 60 кв. метра, варира от 60 хил. до 70 хил. евро.

Къщите, които се продават в Бургас, са много по-малко на брой от предлаганите на пазара апартаменти.

Например за лукс къща от 150 кв. метра с басейн и двор трябва да заделите 225 хил. евро. В курортите около Бургас – Несебър и Свети Влас, виждаме цени от около 60 хил. евро за двустаен апартамент, но с площ от близо 70 кв. метра.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви