Eдна специална премиера ще се състои на 23 октомври (сряда) в Бургас. Своята втора книга „Уки уки, Япония“ в морския град премиерно ще представи дългогодишният дипломат Юлияна Антонова – Мурата. Тя ще очаква всички любопитни бургазлии и гости на града от 18:00 часа в конферентна зала „Бургас“ на Гранд Хотел и СПА Приморец. Входът за събитието е свободен.

На първите страници на книгата, към читателите се обръща Мария Касимова – Моасе, със споделена уки уки история.

След нея, започват историите на Юлияна Антонова – Мурата. Първата – посветена на значението на уки уки – радостта в душите, „чувство на споделеност с изпълнено от добрина сърце“, „радостта, която ни свързва в съвършен обмен“.

Разказите, допълнени с лични разсъждения, впечатления, есета рисуват всякакви любопитности,

една след друга, преплетени в съвременен аналог на грабваща приказна сага, с адрес истинският живот, култура, обичаи, народ на далечна Япония. Разказвачът изкусно успява да събере всяка история в само няколко страници, като леко и фино разгръща сюжетната линия. Без чувство на тежест в изказ, обем, прекомерни словесни драперии, Юлияна Антонова поставя читателя пред снежнобелите страници и ги изпълва със съдържание, смисъл, спокойствие.

Книгата увлича бързо и неусетно и веднага пренася читателя си в древната страна на изгряващото слънце.

Една след друга историите рисуват Калоян Махлянов – Котоошу, Гена Димитрова и Йоко Оно; десетки детайли от ежедневието и традициите на „страната с най-много официални празници (неработни дни)“ – от хляба, Коледа и историите зад специален вид ориз и традицията на създаване на картини в оризищата, през бащиния завет „Да вървя без страх, винаги с вдигната брадичка, така, че тротоарът да трепери под мен“, до гмуркачките за перли „ама“, триизмерните книги и обичая всички да се събуят, преди да влязат в училище – което между другото, навсякъде в Япония, почистват самите ученици.

Заповядайте на среща с Япония. Ваш гид ще бъде Юлияна Антонова – Мурата. Една дама, пътувала къде ли не по света, познала си Япония и останала там. И така – над 15 години, след които определено има какво да сподели.

За повече информация: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви