Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков заяви, че Георги Дерменджиев вече може да се счита за селекционер на националния отбор.

„Обявявам го, нека се знае. Георги Дерменджиев е новият старши треньор на България. Всичко е уточнено, той вече е селекционер. Утре ще довършим нещата документално”, каза Лечков пред „Спортал”.

„Доста бързо се случиха нещата. Говорих с Данчо Лечков и бързо се разбрахме. Аз, като българин, винаги съм подкрепял националния отбор, каквито и резултати да сме постигали. Така трябва всички да правим.

Да не се съсредоточаваме само върху негативното, а да гледаме и положителните неща. България не е единственият отбор, който губи мачове. Важното е да работим здраво и да даваме всичко от себе си, за да може да повишаваме нивото. Независимо от резултатите в последно време, виждам някаква искрица. Вярвам, че имаме шанс да се класираме на голям форум. Това ни е целта. Наясно съм с моментната ситуация. Няма да бъде никак лесно, но ще се борим. Който го е страх от мечки, не трябва да ходи в гората“, заяви Дерменджиев за Гонг.

„Още не съм взел решение за хората, които ще влязат в моя щаб. Все пак става дума за националния отбор и трябва внимателно да ги подбера. Когато става дума за България, няма място за експерименти. Всеки треньор има свое виждане, но е ясно, че когато говорим за важни мачове и печелене на точки, трябва да залагаме на най-доброто”, каза още опитният специалист.

Дерменджиев наследява на поста Красимир Балъков, който подаде оставка в петък.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви