Мащабна операция на ГДБОП и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се провежда и днес на територията на Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, предаде БГНЕС за региона.

Акцията започна в събота и продължава и през днешния ден. Очаква се подробна информация да бъде предоставена в понеделник. По непотвърдена информация тя е насочена срещу купуването на гласове за предстоящите на 27 октомври Местни избори 2019.

Улиците буквално са блокирани от черни софийски автомобили, от 10 ч. вчера Несебър потъмня от униформени полицаи и жандармерия. Антимафиотите и служителите на антикорупционната комисия претърсиха офиси, частни домове и магазини по сигнали за купуване на гласове за предстоящите местни избори.

Обискирани са домовете и офисите на кандидати за кметове и общински съветници, иззети са документи и мобилни телефони. Няма данни за задържани лица, няма и официално съобщение за акцията. В късния следобед разследващите екипи напуснаха Несебър.

Канал3

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви