За първи път в новата история на Черноморец по време на предизборна кампания там се проведе дебат, в който участваха представители на няколко политически сили. Те бяха кандидати за кмет и за общински съветници и бяха от този град. Изключение направи само една дама, която беше от Атия.

Дебатът беше организиран с подкрепата на BurgasNews.com и воден от журналист от медията. Бяха поканени всички политически сили.

Отзоваха се кандидатите за кмет на Черноморец Росен Деспов от  БСП и Станислав Тодоров от НФСБ, както и кандидатите за общински съветници Яна Николова и Виолина Райнова от „Движение 21” и Стамат Стаматов и Мишо Жеков от БСП.

Те отговаряха на въпроси, зададени предварително от техните съграждани през социалната мрежа.

Бяха обсъдени най-наболелите проблеми – централния плаж, канализацията, пътищата, туризма.

Всички се обединиха около идеята най-значимата археологическа забележителност на града – разкопките на античния град Акра, да стане емблема на Черноморец.

За целта е нужно обектът да бъде почистен и да се поддържа. Пътят до там е собственост на областна управа, така че, участниците в дебата обещаха да настояват държавата да се погрижи той да бъде асфалтиран.

В близост е и залива Вромос, който няма статут на плаж, но е посещаван от много туристи. Кандидатите за местната власт се заканиха да съдят всеки, който разпространява невярна информация за наличието на прекомерна радиация там, тъй като изследвания са показали, че това не е така.

Кандидатите за местни управници обещаха пред своите съграждани, независимо от това кой ще стане кмет и кои ще са общински съветници, да работят заедно, без да робуват на партийни интереси за по-доброто бъдеще на Черноморец.

Те бяха единодушни, че е необходима ревизия на проекта за пристанището, заради което централния плаж е в плачевно състояние, че трябва да се направи проект за разширяване на пътя до къмпинг Градина, че е нужно да се сложи ред в информацията за комуникациите под улиците и след това изграждането на нова ВиК и канализационна система, както и ремонт на улици и тротоари и автогарата.

Всички участници в дебата бяха категорични също и в това, че трябва да се привлекат повече туристи в района

чрез предлагането на по-добър туристически продукт, възстановяване на стари и създаването на нови фестивали и атракции, подобряване на състоянието на историческите забележителности, както и повече реклама на възможните туристически маршрути.

Всички участници в дебата изявиха намерение, ако станат общински съветници, да дарят заплатата си за значима обществена кауза.

Целта на събитието беше черноморци да направят своя информиран избор и да отидат до урните на 27 октомври, за да дадат своя глас за този, който смятат, че ще оправдае тяхното доверие в местната власт, за да има повече представители на Черноморец в нея.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 1 =