Парична глоба в размер на 500 лева е наложена на БК „Черноморец”. Решението е на Дисциплинарно-административния съвет /ДАС/ към Националната баскетболна лига. Наказанието е заради три нарушения на наредбата за провеждане първенството на лигата.

Бургаският клуб е глобен със 100 лв., след като по доклад на скамейката на „Черноморец” по време на домакинството на „Рилски спортист” е имало само 14 броя седящи места при задължителни 16 по наредба.

Другите 200 лева са за това, че на почивката ръководството не е осигурило забавления за публиката. Останалата сума от наложената глоба е заради Джамал Кинг и Робърт Георгиев. Оказва се, че по време на мача двамата са носили спортни аксесоари за тяло с различен доминиращ цвят от официалния екип на останалите състезатели.

Наказанието за „Черноморец” е най-голямо в сравнение с останалите баскетболни клубове, получили наказание от ДАС след втория кръг на НБЛ.

От началото на сезона бургазлии имат две загуби. В третия кръг, на 19 октомври, „акулите” гостуват на „Академик Бултекс” в Пловдив.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви