Какво означава да имаш хидратирана кожа и защо трябва да използваш хидратиращ крем не само сутрин, но и вечер:

№1: Предотвратява появата на бръчки

Дехидратираната кожа е по-склонна към появата на фини линии. Питаш се защо? Отговорът е много прост: когато кожата не е подхранена добре, защитната ѝ бариера отслабва и постепенно започва да губи колаген. Недостигът на колаген води до ускоряване на стареенето и поява на първите бръчки.

Важно е да се грижиш за кожата си добре, независимо от това на колко години си. Колкото по-рано започнеш с превантивните мерки, толкова по-голям е шансът да забавиш процеса на стареене.

№2: Предотвратява раздразнението

Дехидратацията е една от основните причини за раздразнена кожа. Хората, които имат суха кожа, са изпитвали не веднъж или два пъти това неприятно усещане. Тук идва и ролята на хидратиращия крем. Той възстановява основните функции на липидната бариера и прави кожата по-силна и устойчива на външни влияния.

№3: Намалява акнето

Хората, които имат мазна кожа, са предразположени към появата на акне. Решението в подобни случаи е лицето да се третира с подходяща козметика. Това обаче не означава, че трябва да се откажеш от хидратиращия крем, защото той няма да направи кожата ти по-мазна, а точно обратното.

№4: Предпазва от атмосферни промени

Кожата има тенденцията да отразява атмосферните промени. През зимата ниските температури и сухият въздух предизвикват зачервявания, а през лятото топлината и излагането на слънце оставят нивата на хидратация на кожата на минимум. Поради тези причини не бива да пренебрегваш ролята на хидратиращия крем.

За да извлечеш максимална полза от хидратиращия крем, трябва да се научиш да го нанасяш не само сутрин, но и вечер. По този начин кожата ти ще бъде сияйна, гладка, красива и подхранена през 100% от денонощието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви