„Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин.“ Това се казва в официално съобщение на БФС.

Оставката на Михайлов беше поискана от премиера Бойко Борисов след расистките изстъпления на публиката на мача срещу Англия, в който българските национали понесоха срамна загуба с 0:6.

Михайлов обаче се заинати и отговори, че няма да даде оставка. На поста си той е 14 г., без 6 дни.

По-рано днес премиерът Борисов обяви, че „е започнала финансова проверка на средства в БФС“.

Специализирани части на ГДБОП нахлуха в базата на Българския футболен съюза в Бояна. Въоръжени претърсват офисите на шефовете на БФС, повече от 30 униформени служители на службата не допускат никой нито да влезе, нито да излезе от сградата. Около сградата на базата на Околовръстното шосе е разположена и жандармерия.

Акцията на ГДБОП е свързана с мащабна схема за договоряне на мачове и на съдии. Подозренията са, че в основата стои футболната централа.

„Става въпрос за огромни нарушения и за огромни пари“, заявиха пред медии от разследването.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви