Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че няма да подава оставка, съобщи БНР. Тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.

На базата в Бояна медийният директор на съюза Христо Запрянов разясни, че в петък от 14:00 часа има заседание на Изпълкома на БФС и след него, от 15:00 часа, Михайлов ще отговори на всички въпроси на медиите.

По-рано днес премиерът заяви, че правителството спира всякакви финансови взаимоотношения с БФС, докато Михайлов не подаде оставка. „Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на БФС”, заяви премиерът.

Призивът на Бойко Борисов и министъра на ММС Красен Кралев обаче могат да предизвикат нежелани реакции от страна на ФИФА и УЕФА.

При намеса от страна на държавата в делата на футболната си централа, международните организации са взимали много строги мерки – изключване на съответната федерация или съюз от турнирите под егидата на ФИФА и УЕФА.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви