Всеки иска да бъде здрав и да се предпази от най-коварните болести. Според проучване, ходенето 30 минути пеша на ден може да намали риска от появата на здравословни проблеми.

Заради използването на новите технологии, все по-малко хора се движат и правят упражнения. Според д-р Саваш Кудаш ходенето пеша помага на човек да води по-здравословен начин на живот. Ако го правите по-често, ще понижите риска от сърдечносъдови заболявания, може да подсилите костната структура и да се предпазите от затлъстяване, което се появява вследствие на обездвижването на тялото и приема на прекалено вредни храни.

Навикът да се яде преработена храна и да не се тренира, е причинил увеличаване на хроничните заболявания през последните години, коментира още медикът. По думите му, според препоръките на Световната здравна организация (СЗО), за да бъде човек по-здрав, той трябва да си прави по една 30-минутна разходка, при това всеки ден.

Ходенето влияе положително не само на физиката, но и на психиката. То има способността да модифицира нервната система по такъв начин, че да намали гнева и враждебността, които изпитва човек.

Ходенето пеша, в комбинация със слънчевата светлина, на която е изложено тялото, помагат на организма да произвежда повече хормони на щастието.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five − 1 =