Няма никакво основание за притеснение относно бежански поток от Турция към България. Взели сме всички мерки – това увериха премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод ултиматума, отправен от турския президент Ердоган, че ще отвори границите за 3,6 милиона бежанци.

Премиерът коментира, че най-важното за България да се спазва споразумението за мигрантите и че лично той има много добри отношения с турския президент Реджеп Ердоган:

„Най-важното е споразумението с Турция ЕС да го поддържа такова, каквото сме разписали. Каквито и мерки да се вземат, ако дойдат 50-100 хил. на оградата – и армия, и полиция да са там…, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля, те ще я съборят и ще минат. До този момент натискът на българската граница е 0. Затова настояваме споразумението да си върви. Не случайно натискът в Гърция е страховит“.

Вицепремиерът Каракачанов от своя страна заяви, че са взети всички мерки за охрана на границата с Турция и че при необходимост армията също може да се включи.

БНР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви