Двама българи успяха да преминат успешно квалификациите на турнира от календара на международната федерация по (ITF), който се провежда в Бургас. По три победи в пресявките записаха Вениамин Нив и Васил Димитров.

Поради лошите метеорологични условия през последните дни, освен на базата на ТК „Авеню” срещите се провеждаха и на кортовете на община Бургас – Парк Езеро. Турнирът продължава до края на седмицата в центъра на „Авеню”. В него участват голяма част от най-добрите български тенисисти, както и представители на над петнадесет други държави.

В основната схема на турнира ще стартират 11 българи. На червените кортове ще излязат националите на България за „Купа Дейвис” Александър Лазаров, Александър Донски и Габриел Донев. В основната схема са още младата надежда на българския тенис Симон-Антъни Иванов и бившият национал Васко Младенов.

„Уайлд кард” за основната схема получиха още трима млади талантливи тенисисти – Антъни Генов от ТК „Авеню”, Пьотр Нестеров – шампион на Европа до 16 години през миналия сезон, и Симеон Терзиев. Мартин Димитров влиза в основната схема като „щастлив губещ”.

Освен Антъни Генов, ТК „Авеню” представят Веселин Киселков и Ивайло Дечев.

Мачовете от първия кръг днес започват в 11.00 часа на кортовете на ТК „Авеню”.

Бургаският клуб е домакин за първи път на турнир от такъв ранг на ITF. Той вече домакинства на Европейски летни купи до 14 г., надпревари втора и пета категория от календара на ITF.

Международният турнир по тенис за мъже – Itf Futures е с награден фонд 15 000$ и носи точки за световната ранглиста.

Турнирът се организира от община Бургас, Българска федерация по тенис и ТК „Авеню”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви