Моделът Ашли Греъм отказва да определя себе си като plus-size и вярва, че общността трябва да се грижи за всички хора, независимо от размерите и формите им, независимо дали са мъже или жени.

„Винаги съм била честна за несигурностите, които нося. Целулит, мазнини по гърба… Това отвори път и на други жени да говорят за своите несигурности“, разказва Греъм – първия модел с наднормено тегло на корицата на Sports Illustrated 2016.

Сега в обширен автопортрет за Harper’s Bazaar говори за проблемите, които е срещнала в модния свят заради размерите си. Тя разказва, че е било необходимо да работи два пъти по-усърдно, за да остане част от модния свят заради теглото си.

Тя коментира и термина „plus-size“

Според нея той не е коректен, защото не е необходимо една жена да бъде описвана чрез номера, записан на етикета на панталоните й. Моделката подчертава, че това как се определя човек, е негов личен избор, а не на някой друг. „Ако се идентифицираш като plus-size, няма проблем. Започнах да използвам определението „закръглена“, не защото вече не съм част от plus-size обществото, а защото идеята за позитивен поглед към тялото е част от по-голяма общност, отколкото можем да си представим“, разказва тя.

Според нея жена с размер 8 може да има същите проблеми, каквито и такава с дрехи размер 24, затова е важно да се погрижим за всички – не само за жените, но и за мъжете.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви