Една от легендите на „Балкан” от средата и края на 80-те години на миналия век – Йордан Колев, не спести критиките към отбора след загубата от „Балкан” със 70:83 на старта в НБЛ.

„Не сме имали шанс да направим обрат, защото те са доста по-класни от нас. Това, че в един момент разликата стана доста по-голяма, им позволи да се отпуснат. Създаде се някаква илюзия, че можем да направим обрат, но и ние самите не вярвахме, че може да се случи това, а и с начина, по който играехме, нямаше как да стане. Връщахме се в игра заради това, че те не правеха нещата добре, а не, че ние сме се борили, за да направим обрат и да спечелим“, заяви пред gbasket.com старши треньорът на „Черноморец” Йордан Колев.

Той коментира и скъсената ротация на отбора му:

„Едното момче не успяхме да го използваме (б.р Стоян Милчев), защото получи вирус и повръщаше цяла вечер. Реално бяхме деветима на мача. Другите момчета не успяхме да ги картотекираме, те са от юношеския отбор. Реално това ни е съставът, дано се запазим от контузии и бъдем здрави до края на сезона.“

Йордан Колев се надява, че с течение на времето отборът му ще започне да изглежда по-добре.

„Искам да напредваме колкото се може повече. Класирането е следствие на това как ще играем. Трудно ще се случат нещата. Все още отборът не може да намери своите лидери или своя лидер, лутаме се и се мъчим. Българските играчи са ни доста неопитни, а и чуждите също нямат опит извън университетския баскетбол. Надявам се също да променим начина на тренировка, за да можем да напредваме“.

За първото домакинство на „Черноморец”, когато на 12 октомври „акулите” приемат „Рилски спортист”, Колев се надява момчетата му да бъдат по-дълго време равностойни на терена.

„Очаквам да бъде по-различно от това, което играхме срещу тях на турнира в Самоков. Тогава не се получи мач, те ни размазаха за десет минути. Искам да бъдем по-дълго време равностойни и по-близки до тези отбори, които са доста по-добри като селекция и потенциал в момента. Борим се да сме близо до тях и дано се случат нещата“, завърши Колев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви