От три села в община Созопол излизат на общ протест

0
56

Жители на три населени места от община Созопол излизат на общ протест, съобщава БНР.

Те ще изразят недоволството си от площадките за временно съхранение на опасни битови отпадъци в село Атия. Протестиращите ще поискат и проблемът с имотите им в Черноморец да бъде разрешен, както и да се вземат мерки срещу безводието в село Присад.

Според жителите на Атия избраният терен за център за разделно събиране на опасни видове отпадъци по българо-швейцарска програма е неподходящ.

В Присад пък негодуват срещу проблема с водоснабдяването. Те уточняват, че става въпрос за административна единица, а не за вилна зона и са недоволни, че проблемът се неглижира.

Въпреки че Министерството на регионалното развитие многократно се е обръщало към община Созопол тя да се заеме с разрешаването на проблема, досега резултат няма.

Протестиращите обясниха, че вече всички министерства и институции са сезирани – водят се разговори с Европейската комисия, със здравното министерство и с министерството на регионалното развитие. Те непрестанно се обръщат към община Созопол, но оттам получаваме откази, посочват хората.

news.bg

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here