Приключи учредителното събрание на политическата формация на Слави Трифонов. Тя ще се казва „Няма такава държава“, стана ясно от баджовете на учредителите, които отказаха да разговарят с медиите, а някои от тях скриха и лицата си.

По неофициална информация председател на партията е самият Трифонов, а за заместници са избрани двама от сценаристите на предаването му.

Сред присъстващите на събранието бе и спортният журналист Крум Савов. Медии и външни лица не бяха допуснати.

По закон за учредяването на партия трябва съберат 500 души, които да приемат устава, след което се избира и ръководството.

През лятото Слави Трифонов обяви своите намерения да влезе в политиката със собствен проект. В продължение на почти 19 години той беше водещ на „Шоуто на Слави“ по bTV.

През последните месеци Трифонов поиска смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120. Той обеща да се бори за изцяло мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Той се обяви и за пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви