Киното ще се сдобие с още една любима детска история. Вчера беше обявено, че класиката на Астрид Линдгрен „Пипи Дългото чорапче“ ще бъде адаптирана за големия екран. Зад идеята стоят продуцентите на филма „Падингтън“, който отново разказва дълбоко познатата приказка за мечето Падингтън и неговите забавни приключения в големия град Лондон.

Сега, компаниите Studiocanal, Heyday Films и издателската къща на Астрид Линдгрен са решили да покажат на днешните деца какви ги е вършила Пипи много преди те да се родят.

Историята проследява 9-годишното момиче със своите емблематични червени плитки и лунички по лицето, което се опитва да намери мястото си в света.

Пипи предпочита да се справя с всичко сама, отказвайки да се съобразява с обществените стандарти и забрани. Порастването ѝ е задължително, тъй като родителите ѝ ги няма и Пипи е напълно сама в света на възрастните.

Романът е съставен от три части, които са публикувани в годините 1945-1948. Досега са преведени на 77 езика, а в света са продадени повече от 65 млн. копия. „Пипи плени и вдъхнови семейства по целия свят със своята сила, характер и огромна харизма. Книгите на Астрид Линдгрен се превеждат от много години, което е доказателство за таланта ѝ. Точно него искаме да почетем с този филм“, казва собственикът на Heyday Films Дейвид Хейман.

Засега не е ясно кога точно ще бъде премиерата на „Пипи Дългото чорапче“, но едва ли ще може да съвпадне със 75-годишнината на книгата, която е през 2020 година.

В едно сме сигурни обаче – с нетърпение очакваме още новини около този проект.

Изочник: dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви