„Токио, дръж се! Защото момичетата от малката България идват! И ще ти разкажат история, която ще се помни дълго…”. Тези думи са на най-успялата в новата история на бургаската художествена гимнастика състезателка на СКХГ „Черноморец” Стефани Кирякова.

Бургаската грация, която спечели с националния ансамбъл бронз в многобоя и сребро на пет топки на Световното първенство в Баку, беше приветствана в родния си град на официална пресконференция в „Морското казино”.

„Стефани се представя повече от достойно. Всички я гледахме по телевизията как лъвски се бори. Това е голям успех в състезание с такава голяма конкуренция. Българската школа е добра и го показа за пореден път. Това състезание беше много важно за спечелване на квоти за Олимпиадата. Това е най-голямата ни мечта”, каза Анна Бошева, председател на СКХГ „Черноморец”.

Заедно с нея бяха Мария Калангерова, лична треньорка на състезателката и Васил Стоянов, почетен гражданин на Бургас и почетен президент на „Черноморец”.

Бъдещата абитуриентка на Държавно спортно училище „Юрий Гагарин” беше лично поздравена от директора на спортното школо Димитър Костов, от зам.-кмета по строителството Чанка Коралска, от европейския шампион и световен вицешампион по борба Янчо Павлов и др.

На световното в Баку нашите момичета на Весела Димитрова играха на границата на съвършенството, но бяха ощетени от съдийството и завоюваха само бронз и сребро. Още при завръщането си Стефани заяви, че се чувстват „ограбени”, но съдийските решения няма да ги пречупят и те няма да се предадат.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви