Листата на ГЕРБ за общински съветници в Бургас е обновена над 60%.

В нея влизат двама професори, лекари, архитекти, бизнесмени, представители от транспорта, комуникациите и най-вече представители на високите технологии, артистичните среди. Така накратко представи кандидатите за съветници Димитър Николов. „Тези хора, някои от които досега не са се занимавали с политики, са истински шедьоври, защото всеки единс от тях има индивидуално извървян професионален път. С техния опит и професионална експертиза, както и с опита на досегашните съветници, мисля, че просперитетът на Бургас е сигурен“, убеден е кандидатът за кмет Димитър Николов.

До Часовника от днес е отворена шатра на ГЕРБ. Там всеки желаещ ще може да се запознае с листата за съветници и програмата за работа в ОбС за следващия мандат.

В отговор на въпрос Николов заяви, че изискванията към тях е да бъдат честни и в краткото време на предизборната кампания да стигнат до повече хора, да се запознаят с проблемите им.

„Не приемам тази кампания като съревнование. Съревнованието трябва да е Бургас да успява повече от другите градове, защото сме четвъртият по големина в страната и градът трябва да ускорява развитието. Всеки лев, всяка възможност, всеки проект и всяка една тема, която ще донесе успех за Бургас трябва да бъдат осигурени“, допълни Николов.

 

„В 2050-та година 70% от професиите ще бъдат изцяло променени от технологиите. Искам бургазлии да бъдат знаещи, да бъдат конкуренти и можещи хора“, каза още той. Затова ще има завишени изисквания към администрацията.

Водачът на листата на ГЕРБ проф. Севдалина Турманова изрази задоволство от добре структурирания екип и потвърди казаното от Николов за експертността на всеки един кандидат за съветник. Тя обеща много срещи с гражданите, от които да се извлече най-ценното, и то да бъде добавено към програмата за работа. Приоритет в нея е образованието. Втори такъв е здравеопазването.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × one =