Правителството няма да подари имотите си в местността Червенка на бившите им собственици, заяви в ефира на БТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Бившите им собственици в Черноморец протестираха няколко пъти с искането нивите, отнети от дедите им, да им бъдат възстановени, тъй като там вече реално няма военни поделения. Хората поискаха това да стане по административен път, а не чрез съдебни дела, въпреки, че имат нотариални актове.

МО е закупило имотите в Червенка чрез държавна структура, заяви министърът. Той отрече, че те са били одържавени без собствениците да бъдат компенсирани.

„Такъв казус няма. Той излиза от време на време, когато някой реши, че ще получи нещо безплатно като вдигне един протест. Това обикновено става с политическа цел“, заяви министърът.

Той уточни, че намерението му е всички имоти с отпаднала необходимост, за които министерството плаща данъци и не му трябват, да бъдат продадени, а парите да влязат в държавния бюджет. Той уточни, че става въпрос за тези, които са извън населените места. Тези които са в населени места, ще бъдат използвани за построяване на жилища за военнослужещите.

Междувременно жителите на Черноморец обявиха нов протест, този път със затваряне на пътя Бургас-Созопол в петък от 12.00ч. „Никой няма да се подиграва с нас!“ е мотото на протеста.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви