Държавата се заема с ремонта на второкласния път между Бургас и Карнобат. След пускане на магистрала „Тракия“ трафикът по този път изобщо не е намалял. Много често той се ползва от тежкотоварни камиони.  Пътят е осеян с дупки, на места има големи цепнатини.  Шофьорите правят какви ли не маневри, за да не потрошат колите си. Някои сравняват пътуването като „вълнение от 3-4 бала в морето“.

Правителството отпусна 50 817 326 лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за извършване на дейности предимно по второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

С част от средствата – 45 317 326 лв., ще бъдат финансирани ремонт на асфалтова настилка, локални ремонти, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и подмяна на фуги на съоръжения, ремонт и монтаж на нови ограничителни системи, възстановяване на вертикалната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други. С изпълнението на тези дейности техническите качества на пътните участъци и съоръженията по тях се привеждат към експлоатационно състояние, отговарящо на съвременните изисквания за безопасност и комфорт на движението.

Голяма част от предвидените за ремонт отсечки са по направления, които са изключително натоварени целогодишно. Освен за пътя Карнобат-Бургас, ще бъдат отделени пари за:  Монтана – Лом, Пазарджик – Пловдив, Велинград – Сърница, Сливен – Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие – Добрич – Албена.

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лв. ще бъде изразходван за изплащане на равностойните парични обезщетения на собствениците на отчуждените имоти и части от имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten − five =