Каратеките на бургаския клуб „Киокушин спирит” извоюваха общо 6 медала от международно първенство по карате киокушин за деца, юноши и девойки, което се проведе в Сърбия. Четири от отличията са златни, а останалите – сребърно и бронзово.
Шампиони в Белград станаха Симона Стойчева, Боян Бойчев, Митко Стоянов и Гергана Имперова. Със среброто се окичи Ярослава Анурова, а бронз взе Александър Петров.
Две четвърти места спечелиха Игор Пейчев и Мартин Георгиев. Треньор на медалистите е световната шампионка на ката – Сенсей Гергана Апостолова-Костова.

В съдийските бригади, ръководили турнира, участваха четирима рефери на БКА. Това са Сенсей Гергана Апостолова-Костова, Сенсей Зихни Хасанов, Сенсей Цветелин Христов и Сенпай Кирил Боев.

В надпреварата взеха участие около 85 състезатели от 7 държави – Сърбия, Черна гора, Румъния, Белгия, Русия, Австрия и България. Българската делегация, съпроводена от Шихан Емил Костов, включваше 52-ма души, 27 от които състезатели.

Следващото състезание за българските каратеки е държавното първенство по ката и кумите, което ще се проведе на 2 и 3 ноември в спортната база на „Аквалайф”, Кранево.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви