Модната седмица в Милано приключи, но това не означава, че новините около нея спират да валят. Докато участва в шоуто на Gucci, моделът Айша Тан-Джоунс се опълчи на марката, която използва дизайни, които приличат на усмирителни ризи.

Айша Тан-Джоунс е модел, определящ себе си като нито жена, нито мъж. Участва в ревюто на Gucci, в което се показват моделите на марката за пролет/лято 2020 г. Тан-Джоунс носеше бял костюм, който изглеждаше като работна униформа, но проблемът на модела беше с останалите дизайни.

Те по-скоро наподобяваха усмирителни ризи, което подтикна и Айша да се изправи срещу модната марка. Докато беше на модния подиум моделът вдигна двете си ръце, на които беше написано „Психичното здраве не е мода“.

Видео от събитието беше публикувано и в Инстаграм профила на Тан-Джоунс, под което беше написано и дълго обяснение за протеста. „Избрах да протестирам по време на шоуто на Gucci, защото смятам, че стигмата около психичното здраве трябва да бъде прекратена“.

Моделът признава за собствената си борба, както и тази на семейството с депресията, притеснението, биполярното разстройство и шизофренията. Айша добавя, че големите марки като Gucci подхождат нечувствително към такъв вид теми и проблеми, тъй като ги използват като част от модните си линии.

От модната марка побързаха да се защитят като публикуваха собствено мнение в Инстаграм. „Дрехите, използвани в ревюта, бяха само вид показно и няма да бъдат продавани“, пишат от Gucci.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви