Свети дух
Бог прибира душите на мъртвите

Първоначално би било добре да дадем дефиниция за духовност, да назовем понятието, доколкото сме способни да го направим прецизно. Според речниците, духовността е интелектуална и емоционална дейност, духовна същност на човека. Това са неговата душевност и психика. Това е и всичко, което се отнася към умствената дейност, към нематериалното, към духа. Духовността има четири основни и неотменими принципа. Нека се запознаем с принципите й.

Първият принцип гласи:

“Който и човек да срещнеш, той е правилният”

Това означава, че никой не идва в живота ни случайно. Всеки, който е около нас, всеки, с който влизаме в контакт, ни учи на нещо или ни помага да се справим със ситуацията, в която се намираме.

Вторият принцип гласи:

“Каквото и да се е случило, то е единственото нещо, което е можело да се случи”

Абсолютно всичко, което сме преживели, не е могло да се случи по друг начин. Това се отнася и до най-малкия детайл.

Не можете да кажете: “Ако го бях направил по различен начин…щеше да е различно”. Не, това, което се е случило, е било единственото нещо, което е могло да се случи и е трябвало да се случи, за да си научим урока и да продължим напред. Всяка случваща се в живота ни ситуация е абсолютно правилната, дори ако провокира разбиранията ни и егото ни.

Принципите за начало и край

Третият принцип гласи:

“Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне”

Всичко започва в правилния момент, нито по-рано, нито по-късно. Когато сме готови за нещо ново в живота си, то също е там, готово да започне.

Четвъртият принцип гласи:

“Това, което е свършило, е свършило“.

Когато нещо в живота ни свършва, това помага на развитието ни. Затова, обогатени от последните ни преживявания, е по-добре да излезем от тях и да продължим.

Никак не е случайно, че четеш тези думи. Ако са те докоснали по някакъв начин, значи е било необходимо и си осъзнал, че дори всяка снежинка пада там, където трябва.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви