Амбицията на БСП-Бургас е за победа на тези избори. С пресконференция с участието на кандидата за кмет Николай Тишев, общинският лидер Живко Господинов и Пепа Петкова – кандидат за общински съветник /коалиционен партньор от социалдемократите/.

Като основание за очакванията за победа Господинов посочи, малката разлика от 5 000 гласа на изборите за ЕП между ГЕРБ и БСП, както и принципно по-високата активност на местни избори.

Общинските съветници на БСП са единствените, които последователно четири години критикуват настоящото управление на Бургас и винаги гласуват против общинския бюджет, посочи Николай Тишев. Той припомни, че всички предложения на БСП не са приемани от местния парламент, с изключение на последните месец два, което било разбираемо заради предстоящите избори..

Николай Тишев критикува инвестиционния климат в Бургас: „Нужен е икономически расгеж със силна местна икономика. Бургас не е притегателен център. Населението тук непрекъннато намалява“, посочи още Тишев: „Има обявени свободни работни места, но те не са атрактиви като заплащане. Пловдив, Стара Загора насочиха своите усилия към създаване на индустриални зони, но реални, в които да има производство. В Бургас в логистичните паркове се изграждат складове, а складовете не дават висока заетост.“

Листата за общински съветници на БСП е изключително млада. Средната възраст на кандидатите до 10-то място е под 45 години, съобщи кандидатът за кмет Николай Тишев. Той подчерта и силната гражданска квота за тези избори. „Надявам да се поздравим с много добър резултат на местните избори“, каза Тишев, уточнявайки, че няма да прави прогнози за броя на мандатите.

Ако спечелим тези избори ще променим модела на управление. Мисля, че бургазлии вече се убедиха в изминалите два мандата, че това мнозинство в общинския съвет не е добро за тях. Дневният ред на общинската администрация не съвпада с този на хората и техните проблеми“, заяви общинският лидер на БСП и кандидат за общински съветник Живко Господинов. Той се обяви и против формализма в работата на администрацията, с който се провеждат обществените обсъждания.

С изключение на с. Драганово социалистите ще имат кандидати за кмет в 6 населени места на общината. Те разчитат на интензивна кампания сред хората и във Фейсбук, на която ще представят подробно програмата за управление на Бургас, наречена „Визия за Бургас. Град на растежа“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви