Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Станчо Ч., привлечен като обвиняем в това, че на 26.09.2019 г., в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мобилен телефон Айфон 7, ведно с пластмасов кейс за телефона, всички вещи на обща стойност 567 лева, от владението на М. Д.

Престъплението e тежко умишлено, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години и възможност съдът да наложи конфискация до една втора от имуществото на дееца.

При проведените до момента процесуално следствени действия са събрани доказателства, които уличават обвиняемия в извършване на вменяваното престъпление. На Станчо Ч. е повдигнато обвинение за деяние, извършено при опасен рецидив, по каквото обвинение реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Видно от справката за съдимост обвиняемият е бил осъждан с 5 съдебни акта за престъпления, четири от които – грабежи, а двете последни деяния са извършени и при условията на опасен рецидив.

Той е търпял три пъти ефективно наказание „Лишаване от свобода“. За Окръжен съд – Бургас „обремененото съдебно минало на обвиняемия, вида на извършените до датата на настоящото деяние престъпления, липсата на корекционно въздействие след ангажираната вече наказателна репресия, не поставят под съмнение утвърдените престъпни навици на обвиняемия, правещи опасността от извършване на ново престъпление напълно реална“.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви